‹‹ Vissza

6000-et hoznak ki? 9000-es a megfelelő méret! Miért válasszon minimum 9000 literes tartályt 6000 liter gázolaj egyidejű rendelésénél?

Az idei évben is részt vettünk 5 nagyobb mezőgazdasági kiállításon, több tízezer telefont kaptunk és több ezer ügyféllel találkoztunk. Ezek alatt a beszélgetések, találkozók alatt egy furcsa trend látszott körvonalazódni:

 

 


Vásárlóink egy része 6-7.000 literes tartályban gondolkodik, miközben az éves gázolajfogyasztása indokolttá tenné egy akár 10-15 ezer literes gázolajkút beszerzését is

 

 

Miért keresik ezt a méretet? A válasz egyszerű: a mai magyar piacon gázolajkúttal rendelkező cégek-vállalkozók nagy része nem kisebb viszonteladókkal, hanem közvetlenül a nagy üzemanyagszállítókkal, például a MOL-lal egyezik meg. Bár itt az üzemanyag minősége talán jobban garantált, mint egy kisebb cégnél, azt érdemes szem előtt tartani, hogy a nagy multinacionális vállalatok sokkal rugalmatlanabbak kisebb társaiknál, például az üzemanyagszállítás tekintetében is:

partnereinktől kapott információink szerint a nagyobb cégek nagykereskedelmi áron 6.000 liter gázolajat szállítanak ki egyszerre, az alatt nem, vagy csak 1-3 forint felárral.

Miért nem alkalmas egy 6.000 literes gázolajkút 6.000 liter gázolaj egyidejű lefogadására?

A piacon kapható gázolajtartályok mindegyike ebben a tekintetben hasonló:

a névleges értékét csak új korában lehet beleengedni, mivel a szívócsonk a tartály aljától néhány centiméterrel feljebb van hegesztve, így egy 3-400 literes "ülepítőt" létrehozva, amit normál esetben a szivattyú nem képes kiszívni. Ebben az ülepítőben gyűlik össze a gázolajban található esetleges szennyeződés, amit bár le lehet engedni, fiatalabb gépbe nem érdemes tankolni belőle, hiszen komoly károkat okozhat a közös nyomócsöves dízelmotorok főbb alkatrészeiben. A fentiek értelmében a 6.000 literes üzemanyagkút az első feltöltés után már csak körülbelül 5.600 literes.

Mezőgazdasági vállalkozások: Problémát okozhat a kis méret!

A mezőgazdasági vállalkozások üzemanyagfogyasztása jellemzően idényszerű: míg a téli hónapokban alig fogy, a nyári hónapokban, azaz a munkák idején akár hetente kell rendelni új szállítmányt. Mivel a rendeléstől számítva a szállítócégek általában 1-2-3 nap átfutással dolgoznak, ez is megkeserítheti a kisebb kutat választók életét: 

Nem is ritka szituáció: A gazda pénteken megrendeli a gázolajat, amit hétfőre ígérnek kiszállítani. Igaz, hogy a gázolajkútban van még 1-2 ezer liter, de az a szombati-vasárnapi munkákban úgyis elfogy, így a tartály könnyedén lefogadja a megrendelt mennyiséget. Igen ám, de szombaton leesik az eső, a gépek pedig nem dolgoznak, így nem használnak üzemanyagot sem. Egy 9.000 literes tartálynál ez nem okozna problémát, a kút egyszerűen elnyeli a megrendelt mennyiséget is, a kisebb tartályoknál azonban lehet fejet vakarni, hogy oldjuk meg a lefogadást.

Ár: az egyik legnagyobb tényező!

A fentiekben bemutattunk a sok közül két okot, miért nem éri meg kisebb gázolajtartályban gondolkodnia annak, aki 6.000 liter gázolajat tervez rendelni egyszerre. Igen ám, de vajon mekkora az árkülönbözet, megéri-e a kockáztatást az esetleges rövidtávú anyagi haszon?

Szerintünk nem. Jelenlegi listaáraink szerint a 6.000 és 9.000 liter űrtartalmú gázolajkutak között 130.000 Forint nettó különbség van, azaz kevesebb mint a bekerülési költség 10%-a. Mivel tartályt hosszú távra vesz az ember, nem érdemes a projekt egészét tekintve nem nagy összegű kiadást megspórolni, és a későbbiekben esetleg további bosszúságokat okozni ezzel magunknak. 

 

A fenti cikk természetesen csak javaslat részünkről, mivel nem ismerhetjük az Ön személyes igényeit. Ha úgy gondolja, Önnek is segíthetnénk a megfelelő méret kiválasztásában, vegye fel velünk a kapcsolatot, és egyeztessünk egy ingyenes, és kötelezettségek nélküli személyes találkozót! Elérhetőségeinkért kattintson ide!

 

Akciós termékeink

Tovább az összes akciós termékhez ››